Adventure Life

From the Blog

Tabara de biciclete Magua - Piatra Craiului

12 – 18 iulie 2015 – AZUGA, Bicicleta

”5 chei pentru succes!”

Tabara de biciclete

Tabere de biciclete si aventura AdventureLife presupun cunoasterea mediului inconjurator, mai ales asupra muntelui si a activitatilor ce se pot face pe munte. Copiii vor avea parte de cursuri si instructiuni de la o echipa inchegata si experimentata in alpinism, salvamont, orientare si tehnici de supravietuire in orice conditii meteorologice sau de alta natura care pot aparea pe munte. Dezvoltarea capacitatilor de reactie si de decizie este foarte importanta pentru copii si ii va ajuta in viitor sa aduca acest comportamant si aceasta atitudine asupra naturiii si a vietii in viata cotidiana pe care o vor avea.

Ca vorbim despre aprinderea focului pe ploaie, sau de adapostirea in caz de vreme rea, sau de orientare in teren, tehnici de coborare sau de urcare cu bicicleta, toate aceste necesita decizii, putere de reactie si, nu in ultimul rand, cunoasterea a ceea ce au de facut.

Cele “cinci chei pentru succces” se refera exact la aceste abilitatati pe care copiii le pot capata venind in taberele AdventureLife.

Turele de bicicleta in zona Piatra mare, Susai, Postavarul sunt ajustate nivelului fiecarui copil in parte.

Trimete-l cu noi in tabara!

Locatie: Azuga
Specific: tabara de biciclete
Perioada:  12-18 iulie 2015
Varsta: 10-18 ani

Tabara noastra este singura Tabara de Aventura de biciclete in care copiii invata cum sa isi controleze emotiile si sa se adapteze mai bine la situatiile de viata cu care se confrunta, fiind mult mai mult decat o simpla tabara de vara! Este combinatia perfecta intre o tabara de biciclete, de aventura si de dezvoltare personala.

Programul a fost special conceput de specialisti in psihologia copilului/adolescentului, instructori de alpinism, supravietuire, ghizi montani si instructori de bicicleta.  Avem experienta in lucrul cu copiii de peste 10 ani, atat cat si in ciclism si cicloturism pe munte.

Activitati:

–       Tura de biciclete la Cabana Susai (1460 m alt.) pentru cei avansati,
–       Tura de bicicleta inspre Pasul Bratocea pe valea Azugii
–       Plimbari prin fanete si poteci pe plaiuri,
–       Destindere la Paradisul Acvatic din Brasov,
–       Tura pe creasta Muntilor Baiului pentru cei avansati cu privelisti deosebite spre Muntii Bucegi,
–       Prezentarea bicicletei si a tehniciclor de coborarae in siguranta dar si a celor de urcare cat mai efficient,
–       Ateliere practice despre ce se intampla daca faci o pana, sau se strica ceva la bicicleta,
–       Initiere in mersul pe bicicleta sau ridicarea nivelului actual al fiecarui copil,
–       Jocuri si concursuri  indoor si outdoor  care urmaresc dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale (controlul emotiilor, relatiile cu ceilalti, invingerea temerilor si a furiei),
–       Concurs de orientare cu harta si busola pe biciclete,
–       Curs de prim ajutor,
–       Tir cu arcul,
–       Identificare flora montana,
–       Foc de tabara,
–       Seara festiva si proiectia fotografiilor si filmuletelor din timpul taberei.
Turele de bicicleta vor fi organizate pentru toate nivelurile copiilor, pe grupe de varsta si de abilitati.

ATENŢIE: programul este adaptat la vârstele copiilor

Descriere locatie:
Sat Magura. Satul Măgura, deşi se află la numai 40 de kilometri de Braşov şi la o aruncătură de băţ de Bran-Moeciu, e departe de zgomotele asfaltului şi aglomeraţia oraşului, cu peisaje uluitoare, gospodării risipite pe dealuri şi oameni care-şi duc traiul aspru, de munte. Când veţi ajunge însă acolo, o să vă zâmbească blând și o să vă invite să le treceţi pragul.

La peste 1000 de metri altitudine, satul Măgura stă ca o vatră veche, înconjurat din toate părţile de stâncile încă înzăpezite ale Bucegilor şi Pietrei Craiului.

Cazarea:   Pensiunea Pasul Schiorilor, patru margarete situata in centrul localitatii Azuga. Sala de mese, bucatarie moderna, camere de dormit de la doua si trei locuri pana la 6 locuri in camera. Nr total de locuri: 35 / serie

Tabara este organizata pentru un grup minim de 20 de copii, maxim 35 copii. Supravegherea in tabara va fi permanenta si vor beneficia de toata grija si atentia noastra pe tot parcursul zilei. Va fi un supraveghetor la 5 copii.

Scopul taberei este acela de a dezvolta abilitati sociale si emotionale la copii (sa invete sa isi controleze emotiile si sa relationeze mai bine cu cei din jur si in situatii nefamiliare) cat si autodepasirea de sine, acumularea de cunostinte si experiente in natura in maxima siguranta.

Pret tabara:     1650      lei

Pretul include:

 •     cazare si masa (3 mese principale si 2 gustari)
 •     transportul cu trenul/autocarul (pentru un grup de minim 10 copii din aceasi localitate)
 •     echipamente pentru desen, muzica, service de biciclete (camere, pompe, petice) , tir cu arcul, medalii, diplome, cadouri, etc..
 •     personal specializat: animatori, monitori, instructori, traineri
 •     activitatile prevazute mai sus (supravietuire, catarare, concursuri, activitati outdooar si indoor, etc.)
 •     CD-ul cu poze/filme din tabara

Pretul nu include:

Inchiriatul bicicletei pentru copii care nu au bicicleta proprie. Bicicletele de inchiriat sunt dintre cele mai bune si vor fi achizitionate de la prietenii ExtremAdveture.

Transportul din Bucuresti pana la destinatie si retur este inclus in tarfiul taberei si se va face cu trenul IR de la CFR in conditii de maxima siguranta. Copii vor fi insotiti de 3 instructori pana la destinatie. Vor avea posibilitatea sa interactioneze si sa se cunoasca intre ei. Deasemenea, accesul la toaleta este permanent, lucru important pentru copii la un drum de trei ore.

Drumul de la Gara Azuga pana pensiune va fi asigurat cu microbuze. Bagajele copiilor si bicicletele vor fi preluate din Gara de Nord din Bucuresti de catre o masina care le va transporta pana la pensiune.

Rezervare:

 • Locurile sunt limitate. Va rugam sa rezervati din timp!
 • Pentru a participa in tabara, copiii au nevoie de adeverinta de la medicul de familie.
 • Acceptam sa lucram cu copii cu probleme emotionale si comportamentale.
 • Pentru rezervarea FERMA a locurilor in tabara se plateste un avans de 500 de lei. Restul sumei se achita cu maxim 14 zile inainte de inceperea taberei.
 • Pentru rezervare trimiteti completati formularul de mai jos. Ulterior veti primi un formular de inscriere pe care il veti completa si returna via email impreuna cu dovada de plata a avansului pretului taberei.

Contact:
contact@adventurelife.ro
tel: 0772 171 485
www.adventurelife.ro

Have your say