Adventure Life

From the Blog

advlife_small2

5 – 11 iulie 2015 – Magura – Piatra Craiului – Tabara de biciclete

Perioada: 5-11 iulie 2015

Locatie: Magura, Piatra Craiului

Specific: tabara de biciclete

Varsta: 10-18 ani

Tabara noastra este singura Tabara de Aventura de biciclete in care copiii invata cum sa isi controleze emotiile si sa se adapteze mai bine la situatiile de viata cu care se confrunta, fiind mult mai mult decat o simpla tabara de vara! Este combinatia perfecta intre o tabara de biciclete, de aventura si de dezvoltare personala.

Programul a fost special conceput de specialisti in psihologia copilului/adolescentului, instructori de alpinism, supravietuire, ghizi montani si instructori de bicicleta.  Avem experienta in lucrul cu copiii de peste 10 ani, atat cat si in ciclism si cicloturism pe munte.

Activitati:

–       Tura de biciclete la Cabana Curmatura (1460 m alt.) pentru cei avansati,
–       Vizitarea satului Pestera cu privelisti spre Piatra Craiului si Bucegi,
–       Vizitarea satului Sirnea si plimbari prin fanete si poteci pe plaiuri,
–       Vizitarea Castelului Bran,
–       Atelier de catarare in Prapastiile Zarnestiului la poligonul de antrenament al Serviciului Salvamont. Intoarcerea la pensiune se va face tot pe biciclete,
–       Vizitarea unor stane traditionale unde copii vor putea vedea si chiar participa la activitatile specifice vietii de la stana,
–       Prezentarea bicicletei si a tehniciclor de coborarae in siguranta dar si a celor de urcare cat mai efficient,
–       Ateliere practice despre ce se intampla daca faci o pana, sau se strica ceva la bicicleta,
–       Initiere in mersul pe bicicleta sau ridicarea nivelului actual al fiecarui copil,
–       Jocuri si concursuri  indoor si outdoor  care urmaresc dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale (controlul emotiilor, relatiile cu ceilalti, invingerea temerilor si a furiei),
–       Concurs de orientare cu harta si busola pe biciclete,
–       Curs de prim ajutor,
–       Vizitarea vechilor case din zona Pestera, Magura, Sirnea,
–       Tir cu arcul,
–       Identificare flora montana,
–       Foc de tabara,
–       Seara festiva si proiectia fotografiilor si filmuletelor din timpul taberei.
Turele de bicicleta vor fi organizate pentru toate nivelurile copiilor, pe grupe de varsta si de abilitati.

 

ATENTIE: programul este adaptat la varstele copiilor

Descriere locatie:
Sat Magura. Satul Magura, desi se afla la numai 40 de kilometri de Brasov si la o aruncatura de bat de Bran-Moeciu, e departe de zgomotele asfaltului si aglomeratia orasului, cu peisaje uluitoare, gospodarii risipite pe dealuri si oameni care-si duc traiul aspru, de munte. Cand veti ajunge insa acolo, o sa va zambeasca bland si o sa va invite sa le treceti pragul.

La peste 1000 de metri altitudine, satul Magura sta ca o vatra veche, inconjurat din toate partile de stancile inca inzapezite ale Bucegilor si Pietrei Craiului.

Puncte de atractie in zona Magura:

 • stanele vechi de la Poalele Pietrei Craiului si invatarea activitatilor specifice
 • bisericile vechi din satele Sirnea si Pestera cu vizitarea unor case de ale locului,
 • vechi drumuri pastorale pe care ne vom plimba cu bicicletele,
 • poteci turistice usor ciclabile inspre Piatra Craiului

Cazarea:   Pensiunea Adriana situata in centrul satului Magura, ofera conditii de trei margarete. Sala de mese, bucatarie moderna, camere de dormit de la doua si trei locuri pana la 6 locuri in camera. Doua cabane aflate una langa cealalta cu baie in camera. Locatia ofera o priveliste extraordinara spre Piatra Craiului, dar si spre Muntii Bucegi si Leaota.

Nr total de locuri: 35 / serie

Tabara este organizata pentru un grup minim de 20 de copii, maxim 35 copii. Supravegherea in tabara va fi permanenta si vor beneficia de toata grija si atentia noastra pe tot parcursul zilei. Va fi un supraveghetor la 5 copii.

Scopul taberei este acela de a dezvolta abilitati sociale si emotionale la copii (sa invete sa isi controleze emotiile si sa relationeze mai bine cu cei din jur si in situatii nefamiliare) cat si autodepasirea de sine, acumularea de cunostinte si experiente in natura in maxima siguranta.

Pret tabara:       1650    lei

Pretul include:

 •     cazare si masa (3 mese principale si 2 gustari)
 •     transportul cu trenul/autocarul (pentru un grup de minim 10 copii din aceasi localitate)
 •     echipamente pentru desen, muzica, service de biciclete (camere, pompe, petice) , tir cu arcul, medalii, diplome, cadouri, etc..
 •     personal specializat: animatori, monitori, instructori, traineri
 •     activitatile prevazute mai sus (supravietuire, catarare, concursuri, activitati outdooar si indoor, etc.)
 •     CD-ul cu poze/filme din tabara

Pretul nu include:

Inchiriatul bicicletei pentru copii care nu au bicicleta proprie. Bicicletele de inchiriat sunt dintre cele mai bune si vor fi achizitionate de la prietenii ExtremAdveture.

Transportul din Bucuresti pana la destinatie si retur este inclus in tarfiul taberei si se va face cu trenul IR de la CFR in conditii de maxima siguranta. Copii vor fi insotiti de 3 instructori pana la destinatie. Vor avea posibilitatea sa interactioneze si sa se cunoasca intre ei. Deasemenea, accesul la toaleta este permanent, lucru important pentru copii la un drum de trei ore.

Drumul de la Gara Brasov pana in satul Magura va fi asigurat cu microbuze sau autocar. Bagajele copiilor si bicicletele vor fi preluate din Gara de Nord din Bucuresti de catre o masina care le va transporta pana in satul Magura la pensiune.

Rezervare:

 • Locurile sunt limitate. Va rugam sa rezervati din timp!
 • Pentru a participa in tabara, copiii au nevoie de adeverinta de la medicul de familie.
 • Acceptam sa lucram cu copii cu probleme emotionale si comportamentale.
 • Pentru rezervarea FERMA a locurilor in tabara se plateste un avans de 500 de lei. Restul sumei se achita cu maxim 14 zile inainte de inceperea taberei.
 • Pentru rezervare trimiteti completati formularul de mai jos. Ulterior veti primi un formular de inscriere pe care il veti completa si returna via email impreuna cu dovada de plata a avansului pretului taberei.

Contact:
contact@adventurelife.ro
tel: 0772 171 485
www.adventurelife.ro

 

 

Have your say