Adventure Life

Escape Room

 

unspecified-1

 

Participantii priesc un scenariu (e nevoie sa salveze pe cineva, sa evite o explozie, sa nu fie capturati, sa evadeze, etc) si cateva indicii. Toate indiciile necesare pentru a gasi cheia si pentru a putea iesi din camera sunt in interiorul camerei.

Pentru a putea iesi din camera e nevoie sa rezolve diferite ghicitori, puzzel-uri, coduri si sa interpreteze orice indiciu pe care il gasesc.

Datorita faptului ca activitatea nu este una dirijata tot timpul de un lider si fiecare participant poate sa aduca informatii si sa se implice in egala masura face ca teambuildingul sa fie unul dintre cele mai de succes de pe piata.

Pe parcursul activitatii, trainerii nostri analizeaza modul in care comunica echipa, cum se implica, cum colaboreaza si pot oferi, la cerere, feedback in timp real.

 

 

presentation1

 

 

 

 

 

 

Pentru a putea rezolva cu succes sarcina e nevoie ca echipa sa demonstreze urmatoarele abilitati:

Comunicare – cea mai des intalnita eroare este ca membrii echipei gasesc un indiciu si nu comunica cu restul echipei, astfel ca informatia ramane nefolosita.

Gasirea unui lider – sarcinile presupun decizii cu privire la modul in care se rezolva lucrurile, delegarea de sarcini (unele e nevoie sa fie facute simultan) si pentru aceasta e nevoie ca echipa sa isi asume un lider potrivit si nu unul care sa fie ales pe criterii de “e prietenul meu”, “imi place de el”, ci pe criterii de competenta. O greseala des intalnita e ca nu se alege un lider si sunt prea multi cei care incearca sa dirijeze activitatile, pierzandu-se astfel timp util.

Gandire creativa – oamenii poseda resurse nebanuite care in astfel de activitati ies la iveala. In cadrul unui teambuilding echipele au fost puse in situatia de a construi o masina de razboi din diverse materiale pe care le-au colectinat pe parcursul activitatilor. O echipa in care erau mai multi manageri rezolvase cu acuratete o multime de sarcini si acum se gasea in impas la proba de creativitate. O persoana umila care nu iesise in evidenta pana atunci s-a rotit in jurul materialelor si a conceput una din cele mai creative masini de la acel teambuilding.

Controlul emotiilor – cand vezi ca timpul se scurge si fiecare participant vorbeste fara sa-i asculte pe ceilalti este esential sa stii sa te controlezi si sa asculti parerile celorlalti, altfel risti sa pui siguranta intregii echipe in pericol.

Cooperare si lucru in echipa – in astfel de sarcini nu poti reusi singur. La fel ca intr-o firma, companie sau echipa. E nevoie sa cooperam, sa fim constienti de punctele forte a fiecarui membru si sa le folosim in ciuda animozitatilor dintre noi pentru binele intregii echipe. In astfel de situatii antipatiile sunt lasate la o parte si se creeaza spiritul de echipa si colaborare.

Asumarea greselilor – unele decizii vor fi gresite si pentru a inainta e nevoie sa acceptam ca decizia anterioara a fost gresita si sa o luam de la capat.

Echipa Adventure Life poate sa pregatesca acest program in orice locatie din tara cu acordul administratorului hotelului sau locatiei unde se desfasoara activitatea.