Adventure Life

MUNTII HASMAS

Cand: 22-23 sepembrie 2015                             

Dificultate: Usor

Unde: Muntii Hasmas, Harghita  

Ce vedem si ce facem:                                                            

 

  • Piatra singuratica
  • Vf. Hasmasul Mare
  • Vf. Fratele

 

Muntii Hasmas au un peisaj spectaculos in orice moment al anului datorita abrupturilor aspre imbinate cu pante domoale si al rocilor cristaline si calcaroase de unde izvorasc doua din cele mai importante rauri ale Romaniei: Muresul si Oltul.

In Hasmas caprele negre si ursii inca isi pot continua viata nestingherite in unele din cele mai salbatice paduri ale tarii. Muntii nu sunt foarte inalti, fiind foarte accesibili pentru oricine.

Ziua 1. Intalnirea va avea loc in orasul Balan, in parcarea bisericii reformate. Imediat dupa ce ne intalnim urmeaza sa aiba loc o scurta descriere a traseului si obiectivelor turei. Dupa prezentarea traseului  incepem urcarea spre cabana Piatra Singuratica care va dura aproximativ 2 ore. La cabana face o pauza mai mare, ne cazam, mancam si ne odihnim. Pe urma pornim spre Varful Fratele unde vom ajunge in aproximativ 1 ora. Seara la focul de tabara vom invata putina orientare dupa stele  si dupa alte elemente naturale.

Ziua 2. Dupa  micul dejun ne indreptam spre Vf. Hasmasul Mare unde ajungem in aproximativ 1.30 min. Pe traseu incercam sa  fotografiem caprele negre de pe prapastile masivului. Ne intoarcem la cabana pentru a escalada Piatra singuratica (cc 70 m), prevazuta cu un cablu de otel pentru asigurare, loc unde te poti bucura de un minunat peisaj unde, pe vreme buna, pot sa admiri muntii Rodnei si Ceahlaul.

 Cat costa:99 lei.

Pretul include: cazare la cabana, 1 cina sambata seara,  mic dejun si  pranz duminica.

Pretul nu include: alte mese, , transportul,

Echipament necesar:

  • Haine de schimb
  • Bocanci
  • frontala sau lanterna
  • Geaca de ploaie si vant

 

[Not a valid template]