Adventure Life

 

sibiu_14

Aici există cel mai important centru al minoritatii germane din Transilvania, de asemenea si altele precum (maghiare, rome, slovace si ucrainiene). Desigur, ponderea cea mai mare o are populația de origine română (aceasta fiind peste 95%), care a știut să păstreze și să îmbine celelalte culturi de sus.

În prezent, Sibiul reprezintă un important centru turistic si comercial, o adevarată capitală turistica si culturală din centrul tarii, atragând în continuare prin farmecul său aparte cât și prin tradiția conservată atât de bine.

Unde?

Sibiu
.

Când ?

Pe tot parcursul anului.

Plecare din:

Tg-Mureș,

Alba-Iulia,

Cluj-Napoca.

În cazul unei cereri, plecarea se poate face și din alt oras.

Cât costă?

Prețul variaza în funcție de numarul de participanți; pentru un preț și o oferta amănunțita, vă rugam completați formularul de mai jos sau contactați-ne la numărul de telefon: 0774.070.250.

 

Prețul include:

  • Transportul cu autocarul
  • Ghizi turistici si montani atestati
  • Album foto al excursiei
  • Echipamente de grup necesare

Ceea ce vom vedea si ceea ce vom face:       

  • Muzeul Etnografic Astra –  al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume și cel mai mare din Europa 
  • Muzeul Brukenthal – cel mai vechi muzeu de artă din Romania și mai vechi cu 3 ani decât Muzeul Luvru din Paris
  • Centrul istoric al orașului:
  • Piața Mică – Construită în secolele XIV-XVI, Piaţa Mică din Sibiu, cunoscută și sub numele de “Ringul cel mic”;se  află în interiorul celei de a doua incinte de fortificaţie a cetăţii, reprezentând vechiul centru comercial al urbei.
  • Piața Mare-evenită, o dată cu evenimentele din decembrie ’89, un simbol ( un fel de “kilometrul 0”) al Sibiului, Piaţa Mare, una dintre cele mai mari din Transilvania, situată în partea de nord a oraşului, a reprezentat dintotdeauna o veritabilă emblemă a străvechiului burg.
  • Podul Mincinosilor-  este primul pod de fontă de pe teritoriul actual al României, realizat in 1859; acesta asigurând accesul în cetate dinspre Orașul de Jos. Legendele legate de numele podului spun că acesta scârțâia la fiecare minciună spusă de cei care treceau pe el, amenințând a se rupe sub “greutatea” unei minciuni mai mari.

PROGRAM

 

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

Pentru înscrieri, vă rugăm completați formularul de mai jos.

Excursia se organizează cu un numar minum de 25 de participanți. În situatia în care nu se întrunește numărul minim de persoane, organizatorii își rezervă dreptul de a amăna excursia cu cel putin 2 zile calendaristice premergatoare deplasării. În acest caz, turiștii pot opta pentru restituirea banilor sau reprogramarea în cadrul altei excursii.

Persoanele sub 18 ani neînsoțite de un adult, sunt rugate să aducă o dovadă  scrisă a acordului din partea parinților sau o tutorilor legali.