Adventure Life

Cheile Râmeț

daniel-cu-sirulb

Munții Trascău sunt locul unde timpul și oameni au rămas în loc, unul dintre ultimele locuri în Europa, unde oamenii trăiesc ca și acum 100 de ani ,din munca pământului și creșterea animalelor, în cele mai simple condiții. Fără să atingă înălțimea întâlnită în alte grupe a Carpatilor României, Munții Trascăului reprezintă, totuși, o unitate extrem de diversificată ca peisaj, tradiții, obiceiuri.

Unde?

 Cheile Râmeț, judetul Alba.
.

Când ?

31 iulie 2016

Plecare din:

Tg Mureș,

Sibiu (oprire Sebeș),

Alba-Iulia,

Cluj-Napoca (oprire Turda)

Cât costă? 99 Ron/pers

Prețul este valabil pentru: Tg Mureș,Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara.

Prețul include:

  • Transportul cu autocarul
  • Ghizi turistici si montani atestati
  • Album foto al excursiei
  • Echipamente de grup

 

Ceea ce vom vedea și ceea ce vom face:                                                   

  • Parcurgem un traseu amenajat prin Cheile Râmeț
  • Mănăstirea Râmeț – o mănăstire care a trecut prin foc, apă și invazii, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din Transilvania.
  • Valea Uzei – un loc unde o să te simti ca într-un muzeu în aer liber, unde oamenii trăiesc din ce cultivă, iar casele au acoperis de paie. Vom fi serviți cu bucate din gospodăria oamenilor locului.

 

BONUS:

Tir cu arcul si cu praștia
– Rapel

PROGRAM

Vom vizita mănăstirea și muzeul, după care ne vom pregătii de mica aventură a parcurgerii Cheilor Râmeț. Persoanele care nu doresc parcurgerea integrală a cheilor, pot opta pentru vizitarea satului Valea Uzei, un mic paradis pentru fotografii.

În funcție de preferințele fiecăruia, o parte vor traversa cheile pe firul apei, iar ceilalți pe Brana Caprei (varianta din video).

Cu toții vom ajunge în Catunul Cheia, unde vom vizita fosta școala, vom sta de vorbă cu o familie care s-a mutat împreună cu copii aici, și vom servi masa. Întoarcerea o vom face cu toții pe firul apei. După ce vom ajunge la cabana și ne vom odihni putin, putem încerca trasul cu arcul, cățărare sau rapel.

Nu veți avea nevoie de echipament special sau experientă, doar de incăltăminte de schimb.

După inscriere veți primi un e-mail de confirmare, unde veți obține toate datele necesare efectuării plații.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achiării taxei de participare.

Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Inscrie-te

 

Verificare

 

[Not a valid template]

Excursia se organizează cu un număr minim de 25 de participanți. În situația în care nu se întrunește numărul minim de persoane, organizatorii își rezervă dreptul de a amâna excursia cu cel putin 2 zile calendaristice premergătoare deplasării. În acest caz, turiștii pot opta pentru restituirea banilor sau reprogramarea în cadrul altei excursii.

Persoanele sub 18 ani neînsoțite de un adult, sunt rugate să aducă o dovadă  scrisă a acordului din partea părinților sau a tutorelui legal.