Adventure Life

Rimetea- Locul unde soarele rasare de doua ori!

Cand?

 • 16 octombrie 2016- plecare din Cluj-Napoca si Targu-Mures 

Ce vedem si ce facem:

 • Moara din Rimetea-  cea mai veche moară de apa funcționala din Munții Apuseni.
 • Cimitirul satului- morminte undeeste ingropata toata familia, unice în România.
 • Piatra Secuiului- cu o inaltime de 1171 de metri, ofera o panorama foarte indragita de fotografi.
 • Cetatea Trascaulu-  numita si Cetatea Coltesti. A fost construită în jurul anilor 1296 de voievodul Thorotzkay din Trascău ca cetate locuibila si era folosita ca refugiu.
 • Cheile Valisoarei – numite si Cheile Aiudului sau Cheile Poienii,  alcătuiesc o arie protejată de interes national find o rezervație naturală de tip botanic și geologic.
 • Castelul “Templul Cavalerilor”– vechi de peste 650 de ani, construit initial ca si cazarma militara intr-o zona strategica.

Cat costa: 99 Ron

Pretul include:

 • Transportul cu autocarul
 • Ghizii turistici atestati
 • Albumul foto al excursiei

Pretul nu include:

 • Intrarea la obiectivele turistice

 

Program

Aflat în judetul Alba, Rimetea este probabil unul din cele mai frumoase sate din Romania, fiind prima localitate din tara care a primit titlul de patrimoniu UNESCO, considerat unic în lume pentru casele sale albe, neafectate parcă de trecerea timpului.

Se spune că Rimetea este locul in care soarele rasare de două ori. Si asta pentru ca Piatra Secuiului, care strajuieste Rimetea, este atat de aproape si atat de inalta, incat chiar si dupa ce rasare soarele dimineata, Rimetea este inca in umbra, desi afara e lumina. Apoi, dupa ce are timp sa se mai ridice un pic pe cer, soarele se iteste de dupa Piatra Secuiului, rasarind pentru a doua oara pentru a lumina si satul Rimetea.

 

Traseul spre cetatea Trascaului este unul usor accesibil si copiilor. Durata urcarii nu este mai mare 30-40 minute, traseul pana la cetate se desfasoara pe un drum de piatra.
 
Ascensiunea pe Piatra Secuilului necesita unpic de conditie fizica si o incaltamite adecvata deoarece urcarea si coborarea se face pe o poteca cu portiuni de grohotis. Durata ascensiuni nu va dura mai mult de 1:30-2.00 ore.
 
Persoanele care nu doresc urcarea pe Piatra Secuiului pot vizita mai in detaliu localitatea Rimetea.
 
Dupa intoarcere vom avea timp liber 2 ore pentru a putea vizita principalele atractii ale localitatii: muzeul, casele istorice, si se va putea servi pranzul la unul din restaurantele din localitate.

Inainte de plecare, vizitam cea mai veche moara cu apa care mai este folosita ocazional de localnici pentru macinarea boabelor de porumb si grau.

Dupa putin timp vom ajunge cu autocarul in cheile Valisoarei, unde vom vizita unul din cele mai cautate castele medievale.

Vom petrece impreuna o zi frumoasa de toamna in care vom strange amintiri si vom lega prietenii.

Pentru inscriere e nevoie sa completezi formularul de mai jos si sa achiti contravaloarea excursiei. Dupa completarea formularului vei primi un email cu detaliile de plata.

Daca ai intrebari, iti stam cu drag la dispozitie.

Rezervarea locurilor se va face în ordinea achitarii taxei de participare.

Inscrie-te

 

Verificare

[Not a valid template]