Adventure Life

ROSIA MONTANA

galerii-romane-rosia-montana

Rosia Montana   


                                                                                                                                 

Cand?

7-8 Mai 2016                   

Unde?

Tg-Mures – Turda – Alba Iulia – Rosia Montana – Vidra de Sus

 

Ce vedem si ce facem:                                                              

 • Salina din Turda – Declarata obictivul numarul unu al Romaniei si numarul unu in topul celor mai frumoase locuri de sub pamant, cu o istorie veche de pe vremea dacilor.
 • Mormantul lui Mihai Viteazul – Locul unde vom gasi trupul voivodului care pentru prima data a unit Tara Romaneasca – Ardealul si Moldova.
 • Manastirea Ramet – Una din cele mai vechi manastiri din Transilvania (din 1377) pe care tunurile, focul si apa au incercat sa o arunce in marele necunost al istoriei
 • Cheile Ramet – reprezinta o minunata rezervatie naturala care ne va incanta privirile cu formele si peisajele sale
 • Valea Uzei – vom vizita oameni care traiesc ca acum 100 de ani in locuri unde nu exista drumuri pentru masina
 • Cetatea Alba Iulia – locul unde s-a infaptuit Unirea
 • Casa memoriala Avram Iancu –  Unul dintre cei mai mari eroi nationali ai romanilor din Ardeal si unul din conducatori rascoalei de la 1848 din Transilvania.
 • Rosia Montana – prima localitate atestata din Romania, locul de unde romanii duceau 100 kg de aur pe saptamana pentru marele lor imperiu.

 

Cat Costa?  260 Ron/pers

Pretul include:

 • 2 mese (cina in prima zi si micul dejun a doua zi)
 • Cazare,
 • Transport (autocar)
 • Servicii ghid touristic si montan 
 • Album foto al excursiei
 • Jocurile de echipa
 • Poligonul de tir cu arcul

Pretul nu include:

 • Alte mese
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice (Salina Turda: 20 ron adulti/10 ron copii si elevi/studenti; Galeriile Romane 8 ron adulti/4 ron copii; Casa Memoriala Avram Iancu: 5 ron adulti/2.5 ron copii)
 • Alte cheltuieli personale

 

Ziua 1 

 Ne intalnim luni, 30 noiembrie 2015 la ora 06.45 in parcarea Promenada Mall unde vom face o scurta prezentare a traseului dupa care, la ora 7.00 vom pleca spre primul obiectiv al zilei: Salina Turda.

Dupa coborarea in Salina, tot in apropiere de Turda, vom vizita  mormantul marelui voievod Mihai Viteazul. Ulterior, ne indreptam spre Manastirea Ramet unde ne vom caza la pensiunea din apropierea Manastirii.

Vom vizita aici Manastirea si muzeul manastirii cat si  Valea Uzei unde vom avea un minunat punct de belvedere asupra Cheilor Ramet. Pe Valea Uzei  vom vedea  case vechi cu acoperis de  paie si oameni care inca traiesc din munca pamantului.

La intoarcere  veti gasi amenajat un poligon de tir cu arcul si un loc special in care cei care doresc pot sa coboare in rapel.

Seara vom face un foc de tabara unde se vor povesti istorioare si legend ale locului si ne vom incanta privirea admirand luna si stelele cu ajutorul unui telescop.

 

Ziua 2

Dupa trezirea data de trecerea vacilor  pe langa pensiune, vom servi micul dejun si la ora 7.00. La ora 8.00 vom pleca spre Cetatea de la Alba Iulia unde timp de 2 ore ne intoarcem in timp si vom admira garzile imbracate exact ca la momentul Unirii.

Ne continuam pe urma drumul spre Rosia Montana, prima asezare romaneasca atestata,  un satuc pentru care unele imperii au pierit si altele au renascut. Aici vom vizita muzeul si galeriile romane unde vom putea vedea si atinge stanca sculptata de dalta romana acum 2000 ani. Labirintul de galerii este format din peste 100km de tuneluri anitce, medievale si moderne ce se intinde pe 9 niveluri. Galeriile Romane sunt unice in lume si au fost recomandate de expertii britanici de la Universitatea Oxford a fi introduse in patrimoniul UNESCO.

Ultima atractie turistica a zilei, Casa memoriala Avram Iancu, de la Vidra de Sus ne asteapta pentru a pune capat unei calatorii minunate in timp in istoria tarii noastre dragi.

 

 

Inscrie-te

 

Verificare

Excursia se organizeaza cu un numar minum de 20 de participanti. In situatia in carenu se intruneste numarul minim de persoane, organizatoriiisi rezerva dreptul de a anula excursiacu cel putin 3 zile calendaristice premergatoare deplasarii. In acest caz turistii pot opta pentru restituirea banilor sau reprogramarea in alta excursie.

Persoanele sub 18 ani, neinsotite de un adult suntrugate sa aduca o dovada  scrisa a acordului din partea parintilor, din care sa reiasa si faptul ca organizatorii nu raspund oficeal de minori.

 

[Not a valid template]